Четвер, 18.04.2024, 23:41:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Календар новин
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук
Друзі сайту
Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 39
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Квітень » 12 » До Луцька літатимуть, а не їздитимуть поганою дорогою, - інвестор аеропорту.
До Луцька літатимуть, а не їздитимуть поганою дорогою, - інвестор аеропорту.
13:26:41
Учора, 9 квітня, до Луцька завітав інвестор, який розбудовуватиме летовище в обласному центрі Волині. Представник ТзОВ «Альфа Транзит» Сергій Зарицький прилетів на гелікоптері, якого «припаркував» поблизу КПП військового аеродрому.

Фактично, вертоліт сів між залізничним полотном та вулицею Ківерцівською навпроти КПП війського аеродрому.

Сергій Зарицький поділився планами із журналістами: «Ми плануємо розпочати будівництво і ремонт аеродрому. Це ми подавали заявку і брали участь в аукціоні, для того щоб отримати права на його реконструкцію. Я думаю, що зараз буде інша схема: працюватимемо від імені нашої компанії, яка має сертифікат експлуатанта і власну техніку. Тепер ми будемо прилітати в Луцьк, а не їздити по поганій дорозі. Власне, постараємося, щоб упродовж трьох-чотирьох місяців перші літаки на військовий аеродром почали сідати. А ще за кілька місяців збудуємо термінал і почнемо працювати».

«Зараз починаємо робити проектну документацію для реконструкції та ремонту військового аеродрому та підписувати документи з Міноборони на його спільну експлуатацію», - зазначив інвестор.

«Тимчасовий термінал обійдеться у 15-16 мільйонів гривень, а на злітну смугу держава поки що виділила 22 мільйона гривень. Я думаю, що потім можуть виділити ще кошти, адже інвестор не має права вкладати гроші в злітну смугу», - розповів Сергій Зарицький.

Сьогодні інвестор зустрівся із Луцьким міським головою Богданом Шибою та директором профільного КП Василем Байцимом. Із власних джерел ВІПу стало відомо, що відтепер локомотивом будівництва аеропорту стане міська влада, а не обласна.

Директор комунального підприємства «Дирекція з будівництва та введення в експлуатацію аеропорту Луцьк» Василь Байцим вважає: дуже важливо, щоб нова влада виконувала зобов’язання, які на себе взяла попередня влада. Адже це буде серйозним сигналом для інвестора, який виявився єдиним, хто подав документи на участь в аукціоні. Він додав, що злітна смуга летовища перебуває у державній власності і там зокрема потрібно зробити руліжні доріжки для цивільних повітряних суден.

Нагадаємо, що пропозицію київської фірми ТОВ «Альфа Транзит» схвалили вже дві комісії облради – транспортна і бюджетна. Однак тим часом питання на сесію ще не виносили.

Окрім того, проектом цікавиться і фірми з Євросоюзу, Китаю. Однак далі діло не йде, адже потенційні інвестори чекають, якою буде політика нового уряду. Власне, своєрідним «зеленим» світлом для них може стати готовність Кабміну виконувати зобов’язання уряду Тимошенко, викладені  в угоді щодо національного розвитку між КМУ та Волинською ОДА й облрадою.

Дивитись відео





Переглядів: 1597 | Добавив: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright Admin_VRBI © 2024