Четвер, 25.04.2024, 01:40:17
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Пошук
Друзі сайту
Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 39
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Лютий » 5 » Розвиток співпраці Волині та Любельщини у сфері підтримки підприємництва
Розвиток співпраці Волині та Любельщини у сфері підтримки підприємництва
15:47:45

Сьогодні на Волині відбулась конференція в рамках проекту «Розвиток співпраці Волині і Люблінщини» у сфері підтримки підприємництва.

Він фінансується Програмою “Польща-Білорусь-Україна” ІНТЕРРЕГ ІІІА/Тасіс ПКС та місцевим бюджетом. Його мета – підтримка та розширення співпраці Волині та Любельщини в сфері надання консультаційних, освітніх та інших послуг для малих і середніх підприємств.

Партнерами проекту є: Волинський обласний Фонд підтримки підприємництва, Люблінський Фонд розвитку – агентство локального розвитку в м.Хелм, облрада, міськрада та обласний молодіжний центр праці.

Поділитися досвідом прибули на Волинь заступник Генерального директора Українського фонду підтримки підприємництва Ігор Богатирьов, заступник директора Центру Промоції Підлясся (м.Білосток, Республіка Польща) Пашко Кшистоф, а також представники регіональних фондів підтримки підприємництва з Івано-Франківської, Донецької та Запорізької областей.

Голова облдержадміністрації Микола Романюк, вітаючи учасників та гостей конференції, наголосив, що облдержадміністрація приділяє серйозну увагу розвитку підприємництва та запевнив, що й надалі всіляко сприятиме його підтримці: «На реалізацію програмних заходів в обласному бюджеті на 2009 рік передбачено 820 тис. грн.».

Микола Ярославович висловив надію, що сьогоднішня робота учасників конференції принесе успішні напрацювання та проекти, що «дасть можливість створювати нові робочі місця».

Учасники заходу підбили підсумки виконання в області Регіональної програми розвитку малого підприємництва на 2007-2008 роки та виокремили основні завдання щодо реалізації заходів Регіональної програми підтримки малого підприємництва на 2009-2010 роки, а також, впровадження проекту «Розвиток співпраці Волині і Люблінщини у сфері підтримки підприємництва» у рамках програми добросусідства «Польща-Білорусь-Україна» та інших проектів, що реалізуються на Волині.

За словами заступника голови облдержадміністрації Василя Байцима, на Волині відкрито бізнес-інкубатор, який є однією із форм підтримки малого підприємництва. Ця структура надає комплекс послуг і ресурсів для повного супроводження власного бізнесу упродовж трьох років. «У ході функціонування бізнес-інкубатора проведено тренінги, семінари, конференції, для фізичних і юридичних осіб на теми започаткування й ведення підприємницької діяльності та психологічних аспектів провадження такої діяльності. А також надано різного роду консультації для 2000 волинянам».

Він також наголосив на тому, що за результатами діяльності малих підприємств, та окремих фізичних осіб-підприємців до бюджетів в 2008 році надійшло податків на суму 212 млн. грн., що на 21% більше ніж у минулому.

У свою чергу директор Волинського обласного фонду підтримки підприємництва Ольга Шворак презентувала «парасольковий» проект «Зміцнення транскордонної співпраці в сфері надання бізнес-послуг та полегшення доступу до них підприємців», який включає у себе шість мікропоектів. Він фінансується у рамках Програми Добросусідства Польша-Білорусь-Україна INTERREG IIIA/Tacis CBC та з обласного бюджету. Його реалізація сприятиме розширенню транскордонного співробітництва у сфері культури ведення підприємництва, інституційного розвитку підприємництва, а також прямої підтримки малого та середнього бізнесу, налагодження та закріплення бізнес-зв’язків  поміж підприємцями, громадськими, освітніми, державними та недержавними установами прикордонних регіонів України, Білорусії та Польщі.

На завершення заходу Микола Романюк закликав голів РДА та міських голів взяти активну участь у сьогоднішньому тренінгу на тему: «Програми, що надають можливість отримання міжнародної технічної допомоги на підтримку економічного розвитку регіону, соціального захисту населення, охорони навколишнього середовища, в сфері освіти, розвитку транскордонної співпраці». «Ви маєте можливість ознайомитися з фінансовими інструментами на прикладі програми прикордонного співробітництва для впровадження різного роду проектів з покращення інфраструктури населених пунктів», – зазначив він.

Голова облдержадміністрації також зауважив, що хорошим інструментом для підтримки і розвитку підприємництва у нашій області буде розширення діяльності Волинського бізнес-інкубатора. «Ми плануємо відкриття таких філій у Володимирі-Волинському, Нововолинську, Ковелі та створення місцевих фондів підтримки підприємництва у районах».
Переглядів: 847 | Добавив: adm_vrbi | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright Admin_VRBI © 2024