П'ятниця, 29.03.2024, 14:39:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту
Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 39
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Червень » 9 » ІІ Економічний Форум Польща-Україна "Співпраця регіонів – нові виклики"
ІІ Економічний Форум Польща-Україна "Співпраця регіонів – нові виклики"
17:09:08
Прес-реліз

4 – 5 червня 2009 року у місті Люблін Республіки Польща відбувся ІІ Економічний Форум Польща-Україна "Співпраця регіонів – нові виклики". Участь у заході взяли офіційна дегегація Волинської області на чолі з заступником голови обласної державної адміністрації Василем Байцимом, до складу якої входили представники струтурних підрозділів облдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, керівництво Волинської торгово-промислової палати, а також понад 40 підприємств Волині.

У рамках роботи форуму були обговорені актуальні проблеми взаємовигідної українсько-польської економічної та транскордонної співпраці, зокрема питання розбудови кордону, малого прикордонного руху, митного законодавства, використання європейських фондів допомоги.

Разом з тим, відбулися тематичні сесії, присвячені актуальним питанням розвитку агропромислового комплексу, енергозбереженню, відновлювальним джерелам енергії та інноваційним процесам в економіці. Також, проходили зустрічі представників українсько-польських ділових кіл та керівників секретаратів національних частин транскордонного об´єднання "Єврорегіон "Буг". Останні опрацьовували питання щодо розробки спільних проектів, реалізація яких можлива у рамках Програми прикордонного співробітництва "Польща – Білорусь – Україна" 2007 – 2013.

Окрім того, у ході перебування у Польщі заступник голови обласної державної адміністрації Василь Байцим відвідав нове приміщення Генерального консульства України у Любліні. Спільно з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Польща Олександром Моциком, воєводою Люблінського воєводства Генновефою Токарською, маршалком Люблінського воєводства Кшиштофом Грабчуком, генерал-лейтенантом Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України Артуром Горбенком Василь Байцим обговорив питання проведення Європейських Днів Добросусідства у Кречові/Нововолинську – Крилові. Досягнуто домовленостей про виїзд 19 червня поточного року на місце проведення заходу.

5 – 7 червня 2009 року у рамках ІІ Економічного Форуму Польща-Україна "Співпраця регіонів – нові виклики" прохолила Міжнародна виставка – ярмарок туризму, спорту і рекреації "Люблінський екополіс - моє захоплення".

У відкритті виставки-ярмарку з української сторони взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Василь Байцим, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Польща Олександр Моцик, Генеральний Консул України у Любліні Олег Горбенко.

Цей захід є, у першу чергу, широкою презентацією туристичних можливостей та культурного різноманіття Волині та Люблінщини: велосипедних маршрутів, пам'яток історії, культури та природи, національної кухні.

 На виставці були представлені партнерські регіони Люблінського воєвлдства, різноманітні туристичні атракції, туристичні фірми та агротуристичні заклади.

Презентацію туристичних можливостей Волинського краю, памяток історико-культурної спадщини, туристичних екскурсійно-пізнавальних маршрутів забезпечило управління культури і туризму облдержадміністрації, громадська організація "Клуб екологічного туризму" та ЗАТ "Волиньтуризм".

Довідково

У переліку 73 країн світу, з якими Волинська область співпрацювала протягом січня-березня 2009 року, Республіка Польща стала першим за величиною зовнішньоторговельного обороту діловим партнером області.

Протягом звітного періоду двосторонній товарообіг Волині з цією країною становив 26,8 млн.дол.США, що на 35% менше, ніж у січні-березні 2008 року. Частка сусідньої держави в міжнародних економічних зв’язках регіону склала 18,7%.

         У структурі експорту Волині до Республіки Польща, що становить 6,9 млн.дол.США, домінуючу позицію займали деревина і вироби з неї, одяг текстильний, механічне обладнання, цукор і кондитерські вироби, меблі, чорні метали та вироби з них.

У переліку імпортованих з Республіки Польща товарів на суму 19,9 млн.дол.США переважали продукти рослинного і тваринного походження, деревина та вироби з неї, недорогоцінні метали, готові харчові продукти, папір, картон, електроустаткування.

З загальної суми іноземних капіталовкладень у 324,8 млн.дол.США, що поступили в економіку регіону протягом 1993-2009 років (станом на 01.04.09), 29,0% - має польське походження.

На сьогодні між адміністративно-територіальними одиницями області та Республіки Польща укладено 12 міжрегіональних угод, зокрема Угода про економічне, торговельне, науково-технічне і культурне співробітництво між Волинською областю України та Люблінським воєводством Республіки Польща.

Переглядів: 1000 | Добавив: Admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright Admin_VRBI © 2024